Hanneke de Jonge wordt nieuwe stem Met het oog op morgen


10.02.2024 – Hanneke de Jonge wordt de nieuwe stem van NOS Met het oog op morgen. Dat is zojuist bekend gemaakt in een speciale live uitzending van ‘Het oog’ vanuit Desmet Studio’s Amsterdam. Hanneke de Jonge (journalist bij Nieuwsuur, regisseur en voice-over) wordt de opvolger van Hans Hogendoorn, die dat werk 48 jaar lang deed; de eerste jaren altijd live, later vanaf band of uit de computer.


Op 4 januari j.l. begon de NOS een openbare zoektocht naar een nieuwe voice-over voor het programma, dat al vanaf 1976 bestaat. Amper een week na de start, op 12 januari, werd de zoektocht voortijdig afgeblazen, omdat er op dat moment 5.700 mensen hadden ingestuurd. En dat was onbegonnen werk voor de jury onder leiding van Rob Trip. Maandag 14 januari sloten de digitale stembussen, de stand stond toen op 7.183 inzendingen.

“Buiten is het 21 graden, binnen zit Herman van der Zandt”. Vanaf 1 maart 2024 gelezen door Hanneke de Jonge, elke werkdag tussen 23.00 en 24.00 uur op NPO Radio 1.


Vandaag is dus de keuze bekend gemaakt. “Buiten is het 21 graden, binnen zit Herman van der Zandt” komt vanaf vrijdag 1 maart a.s. dus uit de mond van Hanneke de Jonge. Luister hieronder hoe dat in de toekomst gaat (bron audio: NOS).
Lees en luister meer hierover bij de NOS.