Ferry Maat 65 jaar en nieuwe CD

Op 16 januari 2012 werd Ferry maat 65 jaar. Pensoengerechtigd. Plus het lijdend voorwerp van de nieuwe CD van het Genootschap radiojingles en -tunes, met daarop zijn jinglewerk voor radiostations in Nederland en Duitsland.De uitreiking gebeurde door Tonny Eyk (vlnr op de foto: Jelle Boonstra, Ferry Maat, Tonny en Benno Roozen).Een klein feestje op een symbolische dag.

De Telegraaf berichtte er op 13 januari 2012 als eerste over. Pagina 2.Eerst naar Radio 1 naar ‘Lunch’ waar presentator Jurgen van den Berg meteen al verklapte dat hij in een wedstrijd die Ferry Maat leidde ooit winnaar was geworden van een autootje. Toen hij nog maar 17 was en in nog Groningen woonde. “Verrek, was jij dat.”

Plus een ontmoeting op de gang met een mede-babyboomer en ene man met dezelfde initialen: Felix Meurders (hij deed het Radio 1 programma ervoor). Felix werd vorig jaar al 65 – twee grote namen op de radio.

In de Radio 1 studio – over inspiratie en toekomstplannen.

Jurgen van den Berg is zelf een aardige radiofreak, dat scheelt.

Bij een van de postertjes, die dankzij een welwillend netwerkje van freaks en liefhebbers altijd meteen overal hangen (Radio 1 t/m 6 t/m 10) als er een nieuwe Genootschaps-CD verschijnt, zoals hier op de Radio 1 & NOS redactie.

Op naar het aloude omroepcafé De Jonge Haan, waar de CD zal worden uitgereikt.Dat gebeurt door de oude tunesmeester Tonny Eyk, die sinds de jaren vijftig al tunes schrijft, die buitengewoon beroemd zijn, voor Toppop, Studio Sport, de Vuist met Willem Duys, Van Kooten en de Bie, de NOS leaders en veel, zeer veel meer.Tonny heeft er beslist zin in: mooie verhalen en anekdotes te over. En voor Ferry Maat een eer, want het is meteen ook een daad van goedkeuring voor iemand, die hoog in het vak staat aangeschreven.

Met ’n kadootje van het Genootschap (hier uit handen van Benno Roozen) voor aan de wand in de thuisstudio, bij voorkeur boven het keyboard, waarop Ferry als éénpitter in de jinglebizz zijn pakketten maakte.

Handig als achtergrond voor de uitreiking van het eerste exemplaar van de nieuwe CD.En nog maar eens, dan.

En nog eens.

Plus een roerende speech aan tafel – helemaal goed, op zo’n heugelijke dag.