Alle Polygoon leaders online

05.03.2013 – Het is oud nieuws, maar leuk nieuws voor wie het nog niet weet. Alle leaders van de Polygoon bioscoopjournaals staan online. Inclusief de zo bekend klinkende tunes, en met de voorafgaande leaders met seconden die wegtikken. Uniek materiaal, bijeen gebracht door Beeld en Geluid in samenwerking met de NOS. Als je de leaders hoort, denk je onwillekeurig terug aan de donkere bioscoopzaaltjes, waar het oh zo spannend was om de hand van je (al dan niet toekomstige) partner vast te pakken. En dan niet meer los te laten. Maar goed, terug naar de inhoud. De leaders beslaan de periode 1931  (“Hallo, hallo. Hier Hollands Nieuws van Polygoon Haarlem”) tot halverwege de jaren ’80.  En of je wilt of niet, je hoort zó de stem van Philip Bloemendal er doorheen. Kijk hier voor de volledige reeks.