‘We klinken zoals we echt zijn’.

08.03.2013 – “Eindelijk klinken we zoals we echt zijn, zegt Kim Nielsen, de stationsmanager van Radio SydhavsØerne in het Zuidwesten van Denemarken. Ze kwamen deze week nieuwe jingles halen bij SOB in Amsterdam (voorheen gevestigd in Naarden). En hoe wil dat regionale (commerciële) station dan wel niet klinken? Zoals de jingles eigenlijk, omschreven als super-aktueel, happy, positief  – zonder dat ze te freaky en te agressief worden. Radio SydhavsØerne domineert de luistercijfers in z’n markt en heeft ‘een trouwe luisterschare die zich sterk verbonden voelt met de zender’, zoals de zender dat zelf zegt. Het muziekformat kan worden omschreven als “dance-geöriënteerde Adult CHR”. En zo worden ook de defenities van radioformats steeds verfijnder. Nieuwsgierig geworden (ook naar de nieuwe inrichting bij SOB)? Hier is een filpje van THE MAKING OF…..