Studio Sport of Toppop? Tonny Eyk zegt Studio Sport!

07.06.2024 – Tonny Eyk speelt vandaag de hoofdrol in de Volkskrant-rubriek “Wat zijn dit voor vragen?” De componist en tv-persoonlijkheid Tonny Eyk (83, echte naam Teun Eikelboom) heeft deze week de Oeuvre Award Music in Media gekregen. Geld of erkenning? Een van de elf dilemma’s die Tonny Eyk krijgt voorgelegd. Wij citeren er eentje uit het Volkskrant-artikel, geschreven door Merlijn Kerkhof:

“Studio Sport of Toppop?
‘Ik heb voor allebei de programma’s de tunes geschreven. Die voor Toppop is nog uitgeroepen tot de beste van de Avro. Maar ik zeg toch Studio Sport. Er kwam ooit een meneer naar me toe die zei: dit is het beste wat ooit op tv is geweest. Ze hebben het één keer veranderd, toen had een amateur er een flut-arrangementje gemaakt. Toen hebben Leidse studenten er nog voor gezorgd dat mijn versie terugkwam.

‘De meeste van mijn muziekjes zijn verdwenen, die kent niemand meer, maar dit zit in het collectieve geheugen. Ik heb zoveel gemaakt, joh. (Hij begint te zingen.) ‘Dit is Avro’s Wie-kent-kwis… Die ken je zeker niet hè? Je ouders wel hoor, die kennen het wel.’”
De gehele Volkskrant-rubriek de rubriek “Wat zijn dit voor vragen? is online te lezen, wel enkel voor abonnees.
Hieronder: Tonny Eyk – foto Frank Ruiter, de Volkskrant.