50 jaar Soulshow in 50 jingles

Ferry Maat.


02.11.2023 – Fans van de Soulshow weten het al: komende zaterdag 4 november bestaat de Ferry Maat Soulshow precies 50 jaar. Op zondag 4 november 1973 maakte hij zijn eerste show op zeezender Radio Noordzee Internationaal. Toen heette het programma nog Zondagmiddag Soul op Noordzee. (Het was overigens ook de eerste autoloze zondag in Nederland.)

Bij een verjaardag hoort een cadeau. Een jingle-cadeau. Een online jingle-cadeau. Speciaal voor Ferry Maat én voor alle fans maakten wij “50 jaar Soulshow in 50 jingles’. Een vlucht langs alle jaren, zenders en artiesten. Van Radio Noordzee via de TROS, Radio 10, Radio 538 en Veronica tot aan Arrow. Van de Three Degrees via Boney M, Four Tops, Ritchie Family tot aan de Novo Band en Funk da Base. Van Wolfman Jack via Ome Joop & Bep tot aan Bart van Gogh. Ze komen allemaal langs. De jingles zijn te horen in een speciale online jinglemachine.


Speciaal voor dit jubileum maakten wij een promo over de jingleplayer, ingesproken door dj Wouter van der Goes (NPO Radio 2), die zelf een ultiem Soulshow-fan en luisteraar is.

Omdat donderdag toch echt de Soulshow-dag is, geven we vandaag ons cadeau aan the captain.
Van harte gefeliciteerd, Ferry!

Luister naar “50 jaar Soulshow in 50 jingles“. Veel plezier met “het spelen”.
Met grote dank aan Ferry Maat zelf, Ad Mulders (CSN Media), Kees van van der Meer, en Wouter van der Goes. (Druk in de player op knop INFO voor meer uitleg.)

Ferry Maat. jingle player