Radio Tour de France: de oude of de nieuwe tune?

Artwork – NOS / Jingleweb – Let op: Deze poll is géén initiatief van de NOS

STEM MEE

02.07.2023 – Nou, NOS Radio Tour de France 2023 is dus begonnen. Met de begin- en eindtune in de oorspronkelijke versie van Rein van den Broek. Waarmee de versie uit 2013 van het Metropole Orkest (voorlopig?) de prullenbak in is gegaan, evenals die van de Tour-flits jingle.
Presentator Robbert Meeder had er zaterdagmiddag bij de seizoensopening hoorbaar zin in…

Vraag is nu:
Welke versie van de Tourtune vind jij het beste?

VERSIE 1, die van het Metropole Orkest uit 2013:

VERSIE 2, het origineel uit 1983:


Stem nu, en geef jouw mening hieronder.
WE ZIJN BENIEUWD

11 thoughts on “Radio Tour de France: de oude of de nieuwe tune?”

 1. Die uit 1983. Daar zit iets meer vuur in. Met name de trompet.
  Die uit 2013 is te gladjes.
  Succes en GoedGoan Alard Ross

 2. 2013 klinkt strakker in zijn formaat.👍
  1983 vindt ik zelf meer te vol klinken

 3. De tune uit 1981 vind ik zelf het mooist, mede omdat ik er enigzins mee ben opgegroeid in de jaren ’90.

 4. Het origineel! Meer van dit, alstublieft. Breng New York Fan, Good Time Oldies en Sunpack ook maar terug. Minder geleuter met analisten. Wat horen we liever, een mooie jingle of het verhaal van een analist die vertelt dat hij ook wel eens uit de bocht is gevlogen of ook wel eens zadelpijn had. Boeie! Zucht, de analisten erbij is voor mij een reden om veel minder te luisteren. Jammer. Maar blij met de terugkeer van de originele tune!

 5. Versie Metropool geeft mij net een “Ben-Liebrand-Remix” gevoel. Op zich niets mis mee maar als je moet kiezen voor de sfeer van het radioprogramma dan is het origineel zoveel beter.

 6. Het origineel! Mooie versie hoor, van het Metrolpool, maar het origineel geeft gelijk het tour-gevoel.

 7. Het origineel uit 1983 prefereer ik boven de 2013 versie. De tour staat stijf van traditie en en dit mag van mij dan ook gepaard gaan met de originele jingle vormgeving. Ik snap ook wel dat mischien velen “eindelijk” ook wel eens iets anders willen horen tijdens de tour maar ik niet. Nostalgie, heerlijk. Verder vind ik de 1983 versie ook veel vetter klinken, vooral de basgitaar. Het ritme heeft ook veel meer “groove” en nuance. DUS, houden zo.
  ps. wel interessant te horen welke pogingen er gedaan worden de vormgeving te vernieuwen.

 8. Wat mij betreft gaat er niets boven de oude tune.
  Is er overigens duidelijkheid verschaft over de reden waarom de oude tune nu weer gebruikt wordt? En wat ik uit dit artikel niet helemaal begrijp, er wordt op gezinspeeld dat de Tour-flits jingle ook terug is naar een eerdere variant, maar dat kan ik er niet in terughoren als ik vergelijk met vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.