Tunesgigant Ruud Bos (87) overleden

30.06.2023 – Ruud Bos (87) is vrijdag 30 juni overleden, dat heeft zijn familie via auteursrechtenorganisatie BUMA STEMRA bekendgemaakt. Ruud Bos was een ware gigant in de muziek. Hij schreef muziek voor Wim Sonneveld, Toon Hermans en Gerard Cox. Kreeg al in 1982 de Gouden Harp voor z’n verdiensten. Bos was lange tijd componist/arrangeur van het Metropole Orkest en gastdirigent van dat muziekgezelschap. Hij schreef de tunes voor Bassie & Adriaan, Zeg ‘ns A, de Fabeltjeskrant (‘Hallo meneer De Uyl)’, Dagboek van een herdershond en De Fabriek. Maakte de TROS-TV tunes, voor Den Haag Vandaag, voor Radio Noordzee (de nieuwstunes, gebaseerd op stationstune Man of Action), voor TROS Aktua TV, KRO’s Ook dat nog, Bolke de Beer, Filmnet en nog twintig andere TV-klassiekers. Voor De Efteling schreef hij thematische muziek in het hele attractiepark die als een kleefmijn aan je hersenen bleef hangen. De ex van Marjan Berk was een absolute topper in tunesland.