De historie achter de Yesterplay jingle

Yesterplay - bron Youtube14.11.2014 – Wij van Jingleweb doen graag ons best om de herkomst van een bepaalde jingle precies uit te zoeken. In dit geval gaat het over de jingle Yesterplay. Al vanaf Radio Veronica vanaf zee op de radio, en later bij de TROS en VOO in reprise. De schoonste versie ervan hoor je Yesterplay. Bij ons in het geheugen en ‘de boeken’ stond tot nu toe dat Veronica-technicus Juul Geleick de jingle lang geleden opnam van de plaatselijke AFN-zender. Klopt dat? “Ja!”, antwoordt Juul desgevraagd op onze mail. “Ik heb die jingle inderdaad thuis op genomen van een kleine portable radio (die had ik geleend van een vriend). Ik had namelijk geen FM radio. Philips EL 3556 - bron foto Bandrecorder.beIk weet niet meer welk type radio het was. Het was een klein beige ding met zo’n kunstleren ’tasje’ er omheen. De opname maakte ik op een 4 sporen Philips recorder, de EL3556 (afbeelding rechts, red.). En inderdaad van AFN – Soesterberg op 93.1 mHz. Die kwam in Hilversum heel goed door. Het precieze jaar weet ik niet meer precies maar ik vermoed 1967 of 1968.”
Wel, zo hebben de jinglehistorie toch weer een beetje eer aan gedaan, hopen we. Bedankt, Juul!
Grappig genoeg heeft iemand op Youtube een video geplaatst waarop de originele cart te zien en te horen is. Bizar, maar leuk.