Wereldprimeur: De Jingleweb Jingle Canon

logo Jingle Canon groen 52008.09.2014 – Vandaag presenteert het Genootschap radiojingles en -tunes (makers van deze site) met trots een bijzonder audiodocument; de Jingleweb Jingle Canon. De historie van de jingle én de radio in pakweg 50 jingles. Van de start van de radio in 1919 tot vandaag aan toe. Het is – voor zover wij weten – de eerste Jingle Canon die ooit in de wereld is gemaakt. Een beetje een wereldprimeur dus. Zeker, de Jingle Canon is niet compleet. Zo is die ook niet bedoeld. Maar het is – denken wij – wel een mooi overzicht van het wel en wee van de radiojingle, gericht op Nederland en de VS. En de lengte van 14 minuten vonden wij al lang genoeg.
You're hearing JinglewebDe Jingleweb Jingle Canon is vervaardigd speciaal voor The Imaging Days, het eerste echte jingle-event, dat vandaag en morgen (maandag 8 en dinsdag 9 september) wordt gehouden in Haarlem. Jingleweb is mediapartner van dit bijzondere evenement. Organisator Anthony Timmers van jinglebedrijf Capital of Media in Haarlem heeft ons gevraagd een bijdrage voor The Imaging Days te leveren. Hij dacht zelf aan een voordracht, ons leek een Jingle Canon ook een mooi idee. De canon is ingesproken door David Wartnaby (KLIK voor de complete tekst), de stem van Heart in Londen en ook de stem van het evenement. Veel plezier ermee!
LUISTER naar de Jingleweb Jingle Canon.
Het KRO-NCRV-programma De Ochtend op Radio 1 heeft vandaag aandacht besteed aan de canon. Luister hier naar het item, gepresenteerd door Bert Kranenbarg en Jurgen van den Berg.