Okkie Huysdens overleden

Okkie Huysdens

10.09.2014 – Door de Jingle Canon kwam het er even niet van, maar toch willen we op deze plaats nog even melding maken van het overlijden van Okkie Huysdens, afgelopen zaterdag 6 september. Toetsenist en zanger, en onder meer bekend vanwege zijn ‘aktiejingles’ voor Veronica, ingezongen in 1974 samen met de gezusters Paay (“Veronica blijft als u wilt, als u wilt”).
Okkie (eigenlijk Henk) Huysdens zat in ‘de scene’. Die van onder meer de groepen Stars on 45, Limousine, Rainbow Train en The President. En hij trok dus op met mensen als Hans Vermeulen, Jaap Eggermont, Sietze Gardenier, Pim Koopman en vele anderen, van wie een deel ook weer actief was in de jingle-hoek. Of zoals iemand op internet schreef: “Typisch geval van ‘ieder kent zijn stem, maar bijna niemand kent zijn naam’…” En zo is het. Hij was ook de man die de stem van Paul McCartney deed in de Beatles-medley van Stars on 45. Zijn complete bio- en discografie staat in de MuziekencyclopedieOkkie was de mannenstem in de jingle “It’s fun with the station, It’s fun with Veronica”, HIER te horen. En alleen daarom is zijn overlijden al een bericht op Jingleweb waard. Hij heeft ook de Countdown Cafe concertagenda-tune gecomponeerd (die van na Supertramp). Volgens onze gegevens heeft Okkie ook meegezongen in jinglesessies voor de AVRO (onder leiding van Ad van Olm), de jingleset Goud voor Radio Noordzee en was hij ook de mannenstem die jingles voor Veronica inzong op ‘Girlie’ van de Peddlers.