Jinglemaker Johnny Mann komt met boek en CD

08.06.2013 – Over Johnny Mann hebben we op Jingleweb nog niet veel gepubliceerd. En da’s onterecht. Want deze nu 84-jarige Amerikaan (geboren op 30 augustus 1928 in Baltimore) heeft honderden radio- en TV-commercials gecomponeerd. Maar hij was ook de maker van de wereldberoemd geworden jingles voor 93 KHJ, toen dit station in Los Angeles in 1966 overstapte op het Boss Radio format. Hij schreef verder de vormgeving voor topstations als KFWB Channel 98, K-EARTH 101 (KRTH) in Los Angeles, en stations in de United States, Canada, Taiwan, Honolulu, Duitsland en Oostenrijk. Wel, dan ben je iets. O ja, hij vervaardigde ook de jingles voor het coast-to-coast radionetwerk The ABC Radio Network met 145 radiostations in oldies format. En laten we niet vergeten dat Johnny Mann met zijn Johnny Mann Singers ook 42 platen heeft gemaakt. Zeer zoetsappig, dat dan weer wel. De hoes van het album Essential Collection spreekt wat dat betreft boekdelen.
En waarom melden we dit vandaag? welnu: er komt vandaag een boek en een MP3 CD uit over het werk van de man. Johnny Mann en zijn boek “The Music Mann: My Life in Song”. En als we de website goed begrijpen, bevat de MP3CD het voorgelezen boek en een aantal muzikale werkjes van Johnny. Geen jingles of commercials dus. Kijk, dat hadden wij nou anders gedaan….