Wise Buddah goes … BBC Radio 2 én Sky

07.07.2012BBC Radio 2 in Engeland zendt over een dikke week zijn eerste jingles uit van producent Wise Buddah in London. De jingles zijn vanaf maandag 16 juli 06.31 uur on air, bevestigt ons Wise Buddah. Het jinglebedrijf deed al vingeroefeningen op projectbasis voor de BBC Radio 2, maar dit is het eerste totale zenderpakket. Wise Buddah is in Nederland het laatste jaar vooral bekend vanwege de jingles voor Sky Radio en Radio Veronica, stations die allebei eerder hun vormgeving kochten bij Top Format.

BBC Radio 2 is onderdeel van de British Broadcasting Corporation en is een nationaal radiostation in het Verenigd Koninkrijk. Het station zendt vooral programma’s uit voor 30-plussers met muziek van de jaren ’60-’90. Het bestaat sinds 30 september 1967 5.30 uur en is dus binnenkort 45 jaar jong/oud! De eerste plaat die ooit werd gedraaid op BBC Radio 2 was The Sound Of Music van Julie Andrews.

Nu we het toch over Wise Buddah hebben: het Britse bedrijf heeft ook voor de tweede keer jingles gemaakt voor Sky Radio in Nederland. Het gaat om een uitbreiding van het pakket van vorig najaar in de vorm van zomerjingles. Ze gaan vandaag, zaterdag 7 juli 2012, on air. Je kunt er alvast drie HIER beluisteren. Sky-radiobaas Uunco Cerfontaine is blij, aldus het persbericht van Sky: “Met Sky hebben we een traditie hoog te houden op het gebied van jingles. En dat is weer geslaagd met deze nieuwe zomerjingles die Wise Buddah voor ons heeft geproduceerd”. Mooie jingles, maar een obligaat citaat. Dat dan weer wel.