Jingleweb-artikel over Tourtune in de NRC

27.06.2012 – Vandaag staat in de NRC een artikel over de tune van Radio Tour de France: Rein van den Broek met Trumpet Cross. Het artikel is geschreven door de makers van deze website Jingleweb. In het artikel komen de componisten Rein van den Broek en Paul Natte aan het woord over de Tour-tune, die vanaf komende zaterdag weer te horen zal zijn in Radio Tour de France. Klik op de hoofdfoto om het verhaal zelf te lezen. Daarin staat bijvoorbeeld dat de tune oorspronkelijk was bedoeld voor het leger. Voor onderofficieren en officieren, om precies te zijn. Maar defensie heeft de muziek nooit gebruikt, en via een achtertuin in Blaricum werd het vervolgens de tune van NOS Radio Tour de France.

De tune is in 1981 in twee versies geschreven en uitgevoerd. Een gewone versie en een  reggae-versie. Deze laatste is zeer exclusief en was nog nooit buiten de platenstudio te horen. Jingleweb geeft je de primeur. Zelfs Rein van den Broek en Paul Natte waren deze opname vergeten. Luister hieronder. Kijk en luister ook via Soundcloud. Daar hoor je bijvoorbeeld ook de bijzondere Genootschap demo 2012.

Rein van den Broek – Trumpet Cross

Uit de oude doos: het Tour radio team van 1981, de tune kwam pas later….. V.l.n.r.: Klaas Samplonius, Evert ten Napel, Heinze Bakker, Theo Koomen, Koos Postema, Fred Racké.