Even kennismaken? Martijje Lubbers, jinglezangeres

22.04.2024 – Nederland telt er vele tientallen of misschien wel enkele honderden van: jingle-zangers en -zangeressen. Zij doen – vaak anoniem – hun werk in een afgeschermde studio, ver weg van publiek en openbaarheid. Niet dat het geheim is wat ze doen. Alhoewel, soms zijn projecten nog heel geheim op het moment dat er er al muziek voor wordt gezongen.

Gewoon omdat het vakantietijd is, laten we je kennismaken met 1 van hen: Martijje. Zij is te horen als zangeres en voice-over in jingles & commercials, voor onder andere: Top Format, Het Media Atelier, The Rocketeers en Soundbase. Martijje is samen met Ron Buurman de vaste voice-over voor de huidige vormgeving van RTV Drenthe. Ook zingt ze sinds 2010 in het jinglepakket van Radio en TV Drenthe.

Martijje Lubbers (Grolloo, 8 februari 1979) staat te boek als jazzzangeres, componist en tekstschrijfster. Na haar studio economie aan de Rijksuniversiteit Groningen volgde ze de zangstudie aan het conservatorium in diezelfde stad. Martijje maakt ‘Drentse Jazz’, een concept dat ze zelf bedacht in 2007. Haar eerste album ‘Drezz’ (een samentrekking van ‘Drentse Jazz’) kwam in mei 2009 uit. Inmiddels staan er al 6 op de teller.

Luister naar het pakket voor RTV Drenthe 2022 of ander-jinglepakketten met de stem van Martijje.