Laatste keer Hans Hogendoorn bij ‘Het oog’ in een montage


17.03.2024 – “Blijf luisteren naar de radio en zet die TV eens uit… behalve voor Nieuwsuur misschien…” Zo ongeveer de laatste woorden van Hans Hogendoorn, gisteravond op NPO Radio 1. Hij was toen écht voor het laatst voice-over voor dat programma, een klus die hij 48 jaar lang met inzet heeft geklaard. De redactie had uitgerekend dat het de 16.882e uitzending was voor Hans.
De nieuwe voice-over is vanaf vandaag Hanneke de Jonge, die als verslaggever op de radio van Nieuwsuur werkt. Zij heeft haar stem “in 2 middagen” aan de computer toevertrouwd. Hanneke zal vanavond Het oog openen met de (deels) gevleugelde tekst “Buiten is het 10 graden, binnen zit Mieke van der Weij.”
Hieronder de laatste keer Hans Hogendoorn bij ‘Het oog’ in een montage”.