Frits Spits 50 jaar op de radio


10.10.2023 – Frits Spits is vandaag precies 50 jaar op de Nederlandse radio. Het was op woensdag 10 oktober 1973 om 19.02 uur dat hij zijn eerste eigen radioprogramma maakte: Popfantasie, voor de NOS op Hilversum III. In augustus van dat jaar had hij al een aflevering van Proefdraaien gemaakt, waarin nieuwe radiomakers een podium kregen. Vrij snel werd hij een van ’s lands bekendste en beste dj’s. Een hele trits bekende (en ook minder bekende) programma’s heeft hij op zijn naam geschreven: natuurlijk De Avondspits, Tijd voor Twee, De Nationale Hitparade, Met het Oog op Morgen en De Taalstaat, maar ook Popfantasie, De Achternacht, De strepen van Spits, Spitsbeeld, Spits op 3, Jaargenoten en het NOS-maal.

Frits Spits (Ritmeester). Een man met een enorm radiohart en een nooit aflatende drang tot vernieuwing, ook in zijn jingles. Het enige dat wij kunnen doen is hem gepast eren met een speciale jingle-aubade.
Frits; gefeliciteerd!

Bron foto’s: onder meer Karel van Cooten, Radio.nl, NPO en Beeld en Geluid.