Nieuw radioseizoen = nieuwe radiojingles, deel 1


28.08.2023 – De zomer is normaal gezien een redelijke rustige periode voor de productieafdelingen van radiostations en de producenten van radiovormgeving. Dit jaar was dat totaal anders. Want komende vrijdag 1 september 2023 gaat de nieuwe verdeling van etherfrequenties en DAB-radio-vergunningen in. Een aantal radiostations zal vanaf die dag nieuwe jingles gebruiken, omdat bijvoorbeeld de frequentie is veranderd. Of de programmering. Of de presentator. Een nieuw radioseizoen betekent ook nieuwe radiojingles. Via de reeks berichten “Nieuw seizoen = nieuwe jingles” houden wij je daarvan op de hoogte. Vandaag deel 1: Radio Veronica.


“Wij gaan per 1 september niet met een heel nieuw jinglepakket draaien, maar wel met nieuwe frequentie-gerelateerde jingles als uuropeners (Top of the hours), uursluiters en promo’s”, meldt ons Maurice Verschuuren van Sonic Spring. Zijn jinglebedrijf maakt al enkele jaren (bijna) alle vormgeving voor Radio Veronica. Exclusief voor Jingleweb hoor je hier een montage van enkele nieuwe elementen, inclusief die voor de Housewarming Hitlijst:
Je hoort achtereenvolgens: Pre TOTH vóór de veiling, de Pre TOTH na de veiling, de Promo van de verhuizing / housewarming hitlijst, per 1 Sept pre TOTH + TOTH en de uursluiter per 1 sept.

Het overzicht van de nieuwe zenders en frequenties is hier te zien.
Volg Jingleweb voor “Nieuw seizoen = nieuwe jingles, deel 2”