Wie was er eerder met de zomertoer? Veronica of de TROS?


02.08.2023 – Wie was er eerder met de zomertoer? Veronica of de TROS? Die vraagt komt aan de orde in de nieuwste aflevering van Radioreuzen op NPO Radio 5. Deze gaat morgen – donderdag 3 augustus 2023 – over zomerradio. Maker Bert Kranenbarg sprak met Ad Roland, Leoni Jansen en Chiel van Praag over dit zomerse fenomeen. En je hoort natuurlijk héél veel jingles. Lekker om op je vakantie-adres te beluisteren!


In de jaren 80 lieten verschillende omroepen in Hilversum de zomer achter zich om het land in te trekken met een bus, podiumwagen of zomertruck. Voor duizenden mensen de kans om radio te kijken en de gezichten te zien bij de stemmen die ze zo goed kennen. Van Tytjerksteradiel tot Torremolinos, ze kwamen overal met de ‘TROS Zomertoer’, ‘VARA’s Lijn 3’ en ‘Veronica komt naar je toe deze zomer!’ Een schoolreisje voor radiomakers? Was dat niet heel duur? En leverde het goeie radio op?
Radioreuzen over Zomerradio is morgen – donderdag 3 augustus 2023 – tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5 (KRO-NCRV). In samenwerking met Jingleweb.
Radioreuzen is in langere versie ook als podcast terug te luisteren via de bekende podcastkanalen en
via deze link.

Luister hieronder naar een aantal jingles van de TROS Zomertoer, VARA’s Lijn 3 en Veronica komt naar je toe deze zomer!

Het TROS-zomertoer-team in 1993