Ook de nieuwe Radio 10 jingles zijn vrolijk


09.06.2023 – Radio 10 weet de jingles wel altijd vrolijk klinkend te houden. Dat trefwoord ‘vrolijk’ lees je ook meestal wel in de briefings aan de producent. Het zit ‘m in kleine dingen, maar doorgaans wordt je er blij van. Zo ook met de nieuwste jingles, gemaakt door Wisebuddah, dat overigens met de kantoren is verhuisd naar de Foley Street 33 in London.


Alle jingles, ook de edits, beginnen met een effect (zodat ze aansluiten op de meeste platen die er aan vooraf gaan) en eindigen met een suis (zodat de aansluiting met de plaat er achteraan meestal ook lekker klinkt). En als de toonhoogte klopt, is het helemaal fijn! Slogan in alle jingles is uiteraard de zenderslogan “De grootste hits aller tijden”. Er is een TOTH (top of the hour = voor op de hele uren), BOTH (bottom of the hour = voor op de halve uren), jingles met de namen Sirius, Antares, Mimosa, Castor, Acrux, Spica, Shaula, Polaris (allemaal geleend uit de sterrenkunde), gevolgd door 10 jingles voor de 80s Top 1500 met een TOTH, BOTH en versies met de namen Big Hair en Neon Colours. Bijna alle genaamde jingles hebben de versies full (slogan en zendernaam), ramp (lang met gezongen slot van zendernaam) en shotgun (kort met gezongen slot van zendernaam). En de jingles passen natuurlijk bij het format van 70s en 80s hits, want dat ken je van Radio 10. Zo, je bent weer helemaal ‘bij‘.