Tunes en jingles: het origineel deel 3 – Veronica en Barry Manilow


21.01.2023 – Voor deze aflevering van “de jingle en het origineel” kregen we een paar aanmeldingen binnen. Daarom nog maar eens ‘van stal gehaald’ (want hij kwam jaren geleden ook als een langs op Jingleweb).
Eén van de beste pakketten van het bedrijf TM in Dallas was The Power 1 uit 1976, geschreven door TM-huiscomponist en oprichter Tom Merriman. In Nederland zijn die jingles wereldberoemde geworden omdat Veronica ze heeft gebruikt, tot incidenteel vandaag aan toe zelfs.
Een aantal cuts van dat pakket baseerde Merriman (zoals-ie dat eigenlijk systematisch deed) op bekende hits van dat moment. Dat gebeurt overigens vandaag-de-dag nog steeds. In dit geval lijkt cut 22 uit het pakket The Power (gebruikt in de Veronica Top 40) als twee druppels water op het origineel: Barry Manilow met Riders to the stars uit 1976, van het album This one’s for you. Ach, wie luistert, hoort het meteen.

Meer cuts in The Power waren gebaseerd op hit van dat moment. Luister hieronder naar The Commodores (Machine Gun), Johnny Bristol (Hang on in there baby) en Manfred Mann (Blinded by the light) in het origineel en op z’n TM’s,

Dank onder meer aan Jarko Meurs en Mart Jansen. Binnenkort deel 4 van onze reeks “Tunes en jingles: het origineel”.

Ook suggesties of vragen voor deze rubriek? Mail ons.