Jingleweb onder de douche met Hans Schiffers

08.04.2018 – Jingleweb heeft opnieuw een leuke aanwinst te melden, dit keer 1 uit de categorie ‘klein, maar fijn’. Van AVROTROS-presentator Hans Schiffers konden we alle afleveringen “Onder de douche” digitaliseren. Je weet het nog wel: Anneke Grönloh of René Froger werd gevraagd naar hun douchegewoonten en -geheimen, soms tegen het pikante aan, maar (AVRO…) nóóit over de schreef. Met de stem van Bas Westerweel was de rubriek tussen 1986 en 1989 wekelijks te horen op de AVRO-maandag bij Hans Schiffers tussen 07.00 en 09.00 uur op Radio 3. Naar een idee van hun beiden.

De afleveringen (voorzien van douchegeluiden) waren keurig verzameld en bijeen geknipt op 8 studiobanden, compleet met tekeningen van Hans, die zeer bedreven is in het maken van cartoons. In zijn radiologboek met oude speellijsten komt hij 3 november 1986 tegen als eerste maandag dat ‘intieme bekentenissen van.. op maandagmorgen’ beschreven staat. Dat is toen Leonie Sazias geweest, “de eerste BN-er die we aan een dergelijk onderwerp wel durfden wagen”, aldus Hans. Er zijn ongeveer 120 afleveringen gemaakt, dus met de wekelijkse frequentie heeft die rubriek gelopen tot begin 1989. De gebruikte tune is Memory lane, code T103B1 uit de reeks Trendsetter van WB Tanner.

Als bonus voor de lezers van Jingleweb mogen we van Hans 1 aflevering online zetten: dat wordt nummer 51, die met DJ Jeroen van Inkel, geïnterviewd toen Adam Curry net was vertrokken bij Veronica, dus eind 1987. Al was het alleen maar omdat de rubriek wellicht voor herhaling vatbaar is bij … Jeroen van Inkel op NPO Radio 5. Met deze link vind je ook alle 120 namen die horen bij de 120 afleveringen van Onder de douche. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.