Vakmanschap Herman Schoonderwalt geëerd met CD

Schoonderwalt18.12.2017 – Klarinettist, saxofonist, componist, arrangeur, tune- en jinglemaker Herman Schoonderwalt werd gisteren in Amsterdam terecht muzikaal geëerd. Zijn vinyl-album The Winner uit 1964 kon voor het eerst in stereo en voor het eerst op CD worden uitgebracht dankzij de inspanningen van jazz-fan Frank Jochemsen. De cd kende gisteren in het BIM-huis in Amsterdam zijn première. En het was een leuk feessie.
Herman Schoonderwalt, overleden in 1997 op 65-jarige leeftijd, schreef onder meer de muziek voor KRO’s Brandpunt, NCRV’s Farce Majeure, VPRO’s Hadimassa, maar componeerde ook de jingles voor zeezender Radio Veronica in 1972 met als gezongen tekst Radio 538, de uitzendfrequentie in die jaren.
De eerder genoemde jazz-fan Frank Jochemsen wist de originele banden van het Schoonderwalt-album uit 1964 op te duikelen bij de vroegere platenmaatschappij Phonogram (“papa, wat is een plantenmaatschappij?”), voegde er een paar bonus-tracks aan toe, en op die manier kwam “het beste jazz-album ooit in Nederland uitgebracht” opnieuw op de markt in een oplage van 500 genummerde stuks, waarvan het Genootschap nummer 200 wist te bemachtigen.
CD Veronica, alle pakkettenKijk, en dat zijn nou net van die zoekprojecten die wij als Jingleweb zo kunnen waarderen. Hulde aan dit initiatief. Frank Jochemsen was bij zijn presentatie zo aardig om de Jingleweb-CD te memoreren met daarop de Radio 538-jingles. Kijk naar een fragment.
Wie meer wil weten over de CD The Winner kan dat hier lezen. Voor de jazz/fans onder onze lezers een aanrader voor onder de kerstboom.