Bijzondere jingle LP van TM te koop op Ebay

10 v20913.12.2017 – Hij moet 130 dollar kosten. Een zeer pittige prijs. Maar daarbij heb je wel de LP Tomorrow Radio van TM Productions in je bezit. De LP uit 1980 was bedoeld om op beurzen weg te geven en aan programmaleiders te sturen. De jingle dubbel-LP bevat welbeschouwd eigenlijk een leuke toekomstvisie op radio en de vormgeving ervan.
De hilarische toekomstvisie begint met reeks airchecks van radio: KDKA, Zeppelin Hindenburg, War announcement, Dick Biondi, Elvis Presley, Bee Gees Discoboom en allerlei TM jingles ertussenin. Sluit af met: “This has only been a test”- if this was real, I’d been talking a lot faster”.
De tijdmachine gaat vooruit naar 14 april 2076, ten tijde van het Tricentennium. Beeld: we leven niet alleen meer op aarde, California is (2010) een eiland geworden en door de “Blueprint Radiochip” zijn er 18 maljard formats in radio (2044). Verder valt op de dubbel-LP een aantal ingekorte demo’s te horen, waaronder Someplace Special, Rhythm of the City, Airworks en Have you Heared the News.
Wie van jingles houdt, vindt dit héél leuk om naar te luisteren, maar we twijfelen wel of dit alles 130 dollar waard is.
Bekijk hier alle informatie in beeld, en bied hier op de dubbel-LP.