Hans Vermeulen overleden

Hans Vermeulen - foto ANP09.11.2017 – En weer is een gekend (jingle-) zanger overleden: Hans Vermeulen. Hij overleed vandaag in Thailand, waar hij al jaren woonde.
Hans Vermeulen heeft de afgelopen 40 jaar ontelbaar veel hits, maar ook reclames en jingles gezongen en op zijn naam gezet. Hij zong in koortjes met andere toppers als Edward Reekers, Rick Beekman, Marleen van den Broek, Pim Roos, Sonja Pelgrims, Herman van Doorn, Titia Decker, Margriet Eshuys, Jody Pijper en vele anderen. Hij zong jingles voor Veronica en de TROS, voor Omroep Brabant en Station 3, voor Shellina en Gala Koffie en vele, vele andere zenders, merken en platen en was thuis in de grote studio’s.
Voor het grote publiek werd hij bekend met The Sandy Coast en met The Rainbow Train, maar zong in dat verband ook anoniem jingles-versies op de hits True love, that’s a wonder en I see your face again, bijvoorbeeld voor zeezender Radio Veronica. In zijn beginjaren werkte hij veel samen met Marian de Garriga, die nota bene ook in Thailand is overleden. Hans Vermeulen is 70 jaar oud geworden.
Foto: ANP – Beeld en Geluid.
Luister hieronder naar – wat ons betreft – zijn mooiste radiocommercial, en wel voor Shellina.