Jingles voor als de bom valt

CIMG1122CIMG112408.11.2017 – Jingles zijn overal. Het bewijs komt van jingle-fan Maarten Schutjes. Hij maakte deze foto’s in een ‘regional command center’ (atoomschuilkelder) in Engeland. De precieze naam? The Hack Green Secret Nuclear Bunker, een nucleaire atoombunker in Hack Green, Cheshire, Engeland. Een voormalig geheime bunker. Tegenwoordig kun je de coördinaten gewoon op internet vinden: 53° 1′ 53” N / -2° 31′ 4” W, oftewel QRA= IO83RA. / NGR SJ64590-47875.
CIMG1137En wat blijkt uit de foto’s van good old Maarten? Ook tijdens een atoomoorlog kunnen we niet zonder een radiostudio met jingles. Zoals je kunt zien aan de jinglemachine en aan het jingle-kanaal op de mixer… Voor als de bom valt, zong Doe Maar al. En voor het geval er uitzendingen gemaakt moeten worden. Om de wereld te redden. De Britse bunker heeft 60 jaar dienst gedaan tijdens de koude oorlog. Het complex is 35,000 square feet groot, de kosten van verbouwing waren meer dan 32 miljoen pond. Met een jinglemachine. Dat dan weer wel…
Als je er een keer op bezoek gaat, neem een cart in je koffer mee van Sky Radio. Voor het geval de speler het nog doet en de fader open staat.