All over the world: …. jingles !

Screenshot Radio Garden04.05.2017 – De wereld van internet levert nog steeds nieuwe, leuke snufjes op. Over Radio Garden – een tool van Beeld en Geluid in Hilversum – hebben we vorig jaar al een bericht geschreven op Jingleweb, maar er bleek een optie te zijn die we nog niet kenden en die voor ons jinglefielen heel interessant is.
Stel: je zappt over de wereldbol, en zoomt in op – pakweg – Houston. Met 1 muisklik luister je naar een radiostation in Houston. En zo kun je de hele wereld over. Maar als je /jingles achter de URL tikt, kun je van heel veel radistations jingles horen. Isn’t that nice? Twice as nice! Probeer maar eens.
Zoals gezegd: initiatiefnemer van Radio Garden is Beeld en Geluid in Hilversum, die het project liet uitvoeren door het bureau Studio Puckey in Amsterdam. Jonathan Puckey van Studio Puckey zegt er op Nederlands Medianieuws het volgende over: “Ik heb een zo minimaal mogelijke toepassing ontworpen, waar geen uitleg bij nodig is: je landt op de wereldbol, die zoomt in naar de plek waar je bent en je luistert meteen naar radio in de buurt. Wat het startpunt is van een ontdekkingsreis langs talloze radiostations wereldwijd.” Radio Garden bevat ook selecties van historische radiofragmenten, jingles en verhalen over het luisteren naar radio.