Goeie tune: Ko de Boswachtershow

Ko de Boswachter en Anton GleufHenry Mancini - High time - hoes22.03.2017 – Wat een goeie tune, zeg. Die van Ko de Boswachtershow. Een AVRO-radioprogramma voor kinderen, uitgezonden op de vroege zondagmorgen op Hilversum 3 in de jaren ’70 en ’80. Nog maar recent kwam ons de tune ter ore: die van good old Henry Mancini. De titel: High Time, de filmmuziek van de gelijknamige High Time waarin Bing Crosby een weduwnaar en eigenaar van een hamburgerrestaurant speelt die op zijn 51e besluit om opnieuw naar school te gaan.
Ko de Boswachter was een personage gevormd door radiomaker Burny (Bernard Gerrit) Bos. Het programma begin in 1974 en was een kindervariant van het programma Vroege Vogels. In de show probeerde hij, als Ko de Boswachter, kinderen kennis te laten maken met de natuur samen met onder meer zijn maatje en postbode Anton Gleuf. Ze woonden – natuurlijk – in een boswachtershut in het Bosbessenbos.
oude logo AVROIn 1975 kreeg Bos voor het programma een eervolle vermelding tijdens de uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf. Toen Burny Bos in 1984 gevraagd werd om de jeugdtelevisieprogramma’s van de VPRO te gaan vormgeven, stopte het radioprogramma.
Van de tune hebben we een remake gemaakt, omdat de originele jingle vooralsnog verloren lijkt te zijn gegaan. Je kunt ook het hele nummer horen.