Yesterday blijkt ook een jingle

Johnny Mann Singers - Yesterday17.03.2017 – Elke radio- en jinglefan ken ‘m wel; de lage jingle Yesterdaaay. Overbekend als jingle, herkomst onbekend. Tot voor kort. Want dankzij een aantal actieve tunesfans op een forum op internet weten we nu, dat de bron van deze jingle de Beatles-evergeeen Yesterday is, uitgevoerd door de Johnny Mann Singers.
Johnny-MannOp – om precies te zijn – 1’54” van de originele plaat hoor je de lage bassen van de zangers. Afgegalmd waren deze 2 seconden jarenlang te horen in allerlei oldies-programma’s op Veronica, Noordzee, Mi Amigo, Hilversum 3, en nog veel meer radiozenders.
Het originele nummer is op internet nogal moeilijk te vinden. Vandaar deze link naar de declicked versie van de plaat. HIER de afgegalmde jingle-versie, en HIER een jingle-versie in herhaling, heel goed te gebruiken in jouw radioprogramma en dus te downloaden.
De Johnny Mann Singers zaten ook in het jingle-circuit. Zij zongen jarenlang jingles in voor vele radiostation in – vooral – de Verenigde Staten. Kijk en luister ook naar een eerder bericht dat wij over Johnny Mann schreven. Johnny Mann overleed in 2014 op 85-jarige leeftijd.