Unieke tunes van de Dik Voormekaar Show

ncrv-dik-voormekaar-show-020
Ferry de Groot en André van Duin , foto NCRV / ANP

28.09.2016 – Vanavond is het zover. De één-na-laatste aflevering van de meer dan 50-delige serie De Radioreeks over 50 jaar Hilversum 3 / Radio 3 / 3FM. De aflevering van vanavond is een heel bijzondere. Want in de uitzending zijn te gast André van Duin en Ferry de Groot, die live met presentator Arjan Snijders praten over … (hoe kan het ook anders?) … de Dik Voormekaar Show. Zoals bekend is, mag Jingleweb (het Genootschap radiojingles en -tunes) sinds aflevering 1 de vormgeving leveren van deze mooie Radioreeks, uitgezonden via KX Radio.
De RadioReeksVoor de uitzending van vanavond kunnen we onze lezers toezeggen dat er werkelijk unieke radiofragmenten en vormgeving uit de Dik Voormekaar Show te horen zullen zijn. Want we hebben in een aantal gevallen de originele tunes weten te achterhalen van overbekende muziekjes die voor de fans super-bekend klinken, maar waarvan tot nu toe titel en uitvoerenden onbekend waren.
Wat te denken van de originele muziek voor rubrieken als “Harry Nak Platenprak”, “Hebt u vragen of problemen?”, “Zit u soms met problemen?”, en “Toine de stuntman”? Stuk voor stuk heel bijzondere muziekjes, zeker als je ze in zijn geheel hoort. De meeste zijn nog nooit in het openbaar te horen geweest. En er is meer. Vandaag via Jingleweb een bijzondere voorproef van deze opvallende radio-items. In De Radioreeks op KX Radio. Live luisteren kan hier (link vervalt na uitzending), terugluisteren kan hier.