Johnny Hooper in Texas Radio Hall of Fame

Texas radio Hall of Fame

Johnny Hooper06.07.2016 Zanger en jinglecomponist Johnny Hooper is voorgedragen voor een ereplek in de Texas Radio Hall of Fame. Dat is een lokale versie van de nationale Hall of Fame (maar wat heet lokaal: Texas is zo groot als Frankrijk en Duitsland samen) en wordt gezien als een hele eer, want op de lijst staan inmiddels ook de namen van radiovernieuwer Gordon McLendon (van KLIF en Radio Nord) en van Tom Merriman (van jinglebedrijf TM) en Bill Meeks (grondlegger van PAMS jingles in Dallas). Enkele jaren geleden kwam Johnny de oorkonde halen voor Tom Merriman, zelf toen te ziek om dat te doen en nu heeft hij er binnenkort zelf eentje om aan de wand te hangen in zijn thuisstudio in Dallas. Johnny Hooper was een van de zangers bij TM in hun glorietijd (de jaren zeventig en beginjaren tachtig), hij zong bij JAM en hij schreef vele honderden jingles, die hier onder meer bij Radio 538 en TV-zender Veronique te horen waren.