Tune van GIEL was ook van …. David Frost

The Frorst Programme jaren 60
21.05.2016
– De tune van Giel Beelen in zijn ochtendshow op 3FM was tussen mei 2004 en pakweg 2013 van het George Martin Orchestra en heette By George! It’s the David Frost theme. Maar wie was of is George? En wie was of is David Frost? Hier zijn de (gedeeltelijke) antwoorden:
George is óf George Harrison óf George Martin. De eerste was de gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. De tweede de producer van die popgroep, maar ook de componist van de TV-tune van David Frost.
David Frost Show jaren 70David Frost was een Brits journalist, satiricus, schrijver en televisiepresentator. Had had in de jaren ’60 en ’70 in Engeland grote populariteit dankzij programma’s als That was the week that was (in de Nederlandse variante heette dat Zo is het voevallig ook nog eens een keer),en interviewprogramma’s als The Frost Programme (op ITV).
David Frost met links George HarissonHij kreeg in zijn loopbaan wereldberoemde politici en artiesten voor zijn microfoon(s). Enkele (soms controversiële) namen: Golda Mier, Albert Speer, Prince Charles (die was toen 20), Johnny Carson, Groucho Marx, Jesse Owens, en Lucile Ball. Zijn interviews met de Amerikaanse president Richard Nixon zijn legendarisch geworden. Maar David Frost mocht ook wereldberoemde popnamen noteren als gast: The Rolling Stones, John Lennon, Barbara Streisand, Duke Ellington, Stevie Wonder, Carly Simon en … The Beatles.

The Beatles in de Twickenham Film Studios, Middlesex in 1968Op zaterdag 8 september 1968 presenteerden The Beatles hun nieuwste film Hey Jude in de TV-show van David Frost. Omdat de hele entourage van The Beatles niet in een TV studio paste, kwam David Frost naar The Beatles, en wel in de Twickenham Film Studios in Middlesex. Kijk naar een mooi stukje video (in helaas slechte kwaliteit), waarin The Beatles de tune van het programma live spelen. De afkondiging van de tune door David Frost was bepaald opmerkelijk: “Ladies and gentlemen, as you can see, with the greatest tea-room orchestra in the world.”
Wie de originele tune van het programma wil zien, kijkt hier, en hier is de jaren ´70 versie.
David Frost overleed op 31 augustus 2013 aan een hartaanval aan boord van het cruiseschip Queen Elizabeth. De avond tevoren had hij aan boord nog een toespraak gehouden.
(bron: Wikipedia en meer)