Conflict rond Diederick Huizinga bij VHU

MEDIA 17-01-2008 HILVERSUM BAAS EN OPRICHTER DIEDERICK HUIZINGA VAN PURE IMAGING, GROOTLEVERANCIER IN RADIOGELUIDEN. (FOTO GPD/KASTERMANS)
Huizinga, die in 2002 het bedrijf oprichtte

VHU - Diederick Huizinga 01015.05.2016 – Jinglebedrijf VHU Europa (onder meer met 3FM en BBC als aansprekende klanten) heeft een interim-bestuurder ingeschakeld om de verschillen van inzichten op te lossen over het beleid van de jingle-producent. De bestuurder, Haico Kroese, heeft inmiddels de opdracht gekregen om ‘een nieuwe eigendomsstructuur’ uit te werken. Het bedrijf reageert met deze woorden in een persbericht op berichtgeving van zakenzender RTLZ. Die meldt dat er problemen zijn gerezen bij de eigenaren van het bedrijf. Volgens ‘Z’ heeft oprichter Diederick Huizinga 40 procent van de aandelen in VHU in handen. Zijn ex-vriendin Berber Coeur wordt 30 procent toegeschreven en de financieel directeur de rest: ook 30 procent dus.Tussen de drie is een verschil van mening gerezen, RTLZ beschrijft dat de twee aandeelhouders bij de VHU - Gebouw 2006 002Ondernemerskamer (een rechtbank voor het bedrijfsleven) aan de bel hebben getrokken – onder meer over het mogelijk onttrekken van anderhalve ton uit het bedrijf door de oprichter – en dat Diederick Huizinga als gevolg ervan in april als derde bestuurder is uitgeschreven. Huizinga zelf zegt dat RTL het bij het verkeerde eind heeft en noemt de berichtgeving “een onvolledige en onjuiste weergave van de situatie. Er worden enkele oude, losse gebeurtenissen zonder toelichting uit de context getild, waardoor een onjuist beeld ontstaat over de bedrijfssituatie bij VHU Europe”, zegt hij. Interim-bestuurder Kroese dempt het conflict, hij zegt vandaag ‘geen misstanden te hebben aangetroffen’. De eigendomsstructuur wordt bekeken, maar speelt vooral op de achtergrond – zegt hij in een persverklaring. “Ook nu blijft Diederick Huizinga verantwoordelijk voor de sound van VHU”.