Jingleplayer Felix Meurders was een topper

Anna Konings - foto Facebook03.03.2016 – Vorige week hebben maar liefst 3.000 lezers van Jingleweb de digitale jingleplayer met daarop 25 Felix Meurders jingles beluisterd. Een absoluut record, waar we trots op zijn en de lezers voor bedanken.
Eén van die jingles (nummer 4 om precies te zijn, voor De Daverende Dertig) schreven wij toe aan een zangeres genaamd Sylvia. Dat bleek onjuist. In de uitzending van Arjan Snijders over 50 jaar 3FM noemde Felix Meurders de correcte naam van de betrokken zangeres; Anneke Konings. Tegenwoordig Anna Konings geheten, singer/songwriter en gitaar- en zangdocente in Oudewater.
logo Daverende 30NOS - Daverende 30 - Anneke Konings 003“Ik weet van die jingles eigenlijk helemaal niets meer”, zegt de zangeres nu desgevraagd. “Ik ken ze natuurlijk nog wel, maar weet niet waar, wanneer en hoe ze zijn opgenomen. Ik vind ze nu nogal oubollig klinken. Maar het waren simpel opgenomen jingles, gezongen en uitgevoerd met slechts een gitaar, in een kwartier op de band gezet. Ze ademen in ieder geval goed de tijdgeest uit”, zegt Anna Konings. Ze vermoedt de klus destijds te hebben gekregen via haar toenmalige manager Job Zomer, oprichter van Munich Records. Foto´s of andere opnamen van de Daverende 30-jinglesessie zijn er helaas ook niet. Maar wel dit leuke verhaal. Pakweg 45 jaar later. Times flies… Eventjes een paar fotootjes opgezocht van Anneke ten tijde van haar zangwerk….

NOS - Daverende 30 - Anneke Konings 001