De VPRO-leaders van Jaap Drupsteen

VPRO leader met haan - still uit videoVPRO leader met wolken - still uit video20.01.2016 – Grafisch ontwerper Jaap Drupsteen (inmiddels 73 jaar oud) heeft zijn fameuze TV-leaders voor de VPRO online gezet op Youtube. Al drie jaar geleden, maar het feit heeft ten onrechte Jingleweb nooit gehaald. Drupsteen heeft daarnaast een geweldige website, waarin ook veel van zijn prachtige werk te zien is: van zijn TV-leaders voor publieke omroepen als VARA, VPRO, NOS en NTR, maar ook muziekvideo’s, zijn ontwerp voor de Nederlandse bankbiljetten, de glazen buitenkant van het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, en nog veel, veel meer. Vooral de leaders van de VPRO ademen heel sterk de tijdgeest uit. Laat je verrassen en mee terug nemen naar de roemruchte VPRO-TV-jaren. Er is ook een deel 2.