De tunes van David Bowie

David Bowie - bron StabroeknewsHet Tunesboek11.01.2016 – Tsja, ongewild kijk je op een dag als vandaag toch even hoe vaak David Bowie in Het Tunesboek staat genoteerd als maker van een in Nederland bekend geworden tune. Bij wijze van hommage hier maar even een samenvatting:

Bowie, David – A new career in a new town (RCA/1977), B-kant van de Sound and Vision single, promomuziek bij een VOO-ledenwerfspot

Bowie, David – Changes (RCA/1971), van het inmiddels fameuze album Hunky Dory uit december 1971. Op single kwam het enkele weken later uit, met op de flipside ‘Andy Warhol’. Het nummer was anno 2009 en 2010 weer in gebruik op Radio 1, als Hans Hoogendoorn een groot aantal promo’s maakt voor de veranderende programmering op deze nieuws- en actualiteitenzender.

Bowie, David – I’m deranged (Arista/1996), vanaf 2001 tune van VPRO Stardust, een filmprogramma dat NIET gaat over de Titanic, Abeltje of Ja zuster nee zuster. Daarvoor was 9 Lazy 9 als tune in gebruik.

Bowie, David – Speed Of Life (RCA/1977), van het album Low. Intensief gebruikt bij Veronica-ledenwerf-spots uit hun eerste omroepdagen.

Metheney, Pat – This is not America (EMI/America/1985), in deze versie zonder zang van David Bowie (en de B-kant van de hitsingle) was het de tune van KRO’s Miniparade op zondagmiddag van 12-14 uur op Radio 3 met Eddy Keur.