Zelfs Mickey Mouse heeft eigen jingles

Johnny Hooper - bron Facebooklogo RadioScape09.01.2016 – Niet nieuw, maar wel heel leuk om te horen. De jingledemo voor Radio Disney, gemaakt door RadioScape in de VS. Een wel heel bijzondere klant voor deze jingles, en alleen al daarom een bijzonder project. Natuurlijk worden de jingles voor Radio Disney (deels) gezongen door kinderen. Vooral de hoofdjingles met de bijzonder leuke slogan Radio Disney – we’re all ears worden door kinderen gezongen. Maar het pakket bevat ook jingles in muziekstijlen als Hiphop, Dance en R&B. Programma-onderdelen zoals Mickey and Minnies tune time (compleet met Looney Tunes thema), Top 30 countdown, Top 30 trivia, kid of the week, en School’s out hebben zo hun eigen jingle.
radio_disney_logo_prediction_by_ldejruff-d4hdhq6Radio Disney bestaat sinds november 1996 en zendt uit via internet en tal van digitale platforms (zoals iHeart), maar brengt bijvoorbeeld ook syndicated programma´s op commerciële zenders. Uiteraard is het station eigendom van de The Walt Disney Company. Het waren in 1996 de eerste schreden van het Disney concern op de radio. Radio Disney brengt Top 40 muziek, spelletjes, en informatie voor zogeheten pre-teens en jonge tieners. Sinds 2014 werkt ook DJ Rick Dees voor het station. O ja, de eerste plaat die ooit werd gedraaid op Disney Radio is Get Ready for This van het Nederlands-Belgische duo 2 Unlimited. Het hoofdkwartier van het station staat in Burbank, California. Luister HIER naar het totale jinglepakket Radio Disney door RadioScape, gemaakt door Johnny Hooper. (Bron en copyright: RadioScape / The Walt Disney Company.)