Metropole zingt het 70 jaar uit

Metropole Orkest - Radiodebuut25.11.2015 – Vandaag zeventig jaar; het Metropole Orkest. Vanavond om kwart over acht zullen de vijf publieke radiozenders tegelijk werk laten horen van dit orkest, dat  met veel ambities als omroepgezelschap begon, onder leiding van Dolf van der Linden. Maar ook de commerciële jongens doen mee, van 100%NL, Radio 538, Radio 10, Sumblime FM tot BNR toe. En Radio Gelderland. De andere regionale omroepen dutten kennelijk nog. Kwart over acht is niet zomaar gekozen, het is het exacte tijdstip waarop het orkest destijds van zich liet horen via de aether, zoals je dat destijds nog schreef. Marc Altink, de directeur van het orkest is verheugd door de geste. “Bijzonder sympathiek dat de Nederlandse media onze lange geschiedenis op deze manier in het zonnetje zetten. Het mooie is dat juist dit orkest op vrijwel alle zenders te horen is: van de jingles van ‘Langs de Lijn’ en ‘Gute Nacht Freunde’ op NPO Radio 1 tot aan de orkestrale remix van ‘This is What it Feels Like’ op Radio 538. Daarnaast zijn we blij dat het Metropole Orkest sinds zijn verzelfstandiging in 2013 steeds meer impact lijkt te hebben in het muzikale landschap in Nederland en ver daarbuiten, want als orkest met de kleinste overheidsbijdrage bereikt het Metropole Orkest toch nog steeds het grootste maar ook breedste publiek. We hopen dat ook de komende 70 jaar vol te kunnen houden!” Gisteren zat het orkest al bij De Wereld Draait Door. Mooi! Beneden de bladmuziek van de eerste tune die het orkest gebruikte. Nog steeds staat het op het repertoire.

Metropole Orkest - Parklane Serenade