De techniek van 50 jaar Hilversum 3

Veronica studio - bron “Kathedralen en luchtkastelen van de omroep in Hilversum“Studio Z100 - Foto: Maikel Steur24.11.2015 – Sybrand Verwer (radiofan, supertechneut bij Radio 2 voor Technicolor en jinglefan) heeft voor het boek van Arjan Snijders over 50 jaar 3FM een hoofdstuk over techniek geschreven.

infobulletin NOB - bron Sybrand Verwer

Dat hoofdstuk is echter helaas voortijdig gesneuveld. Sybrand vond het – terecht – zonde om daar helemaal niets meer mee te doen, dus heeft hij het op zijn eigen site gezet en daaraan de nodige illustraties toegevoegd. En dat levert smakelijke webpagina’s op. Syb schrijft ons dat er “uiteraard ook nog de nodige aandacht aan het jinglegebeuren is”. Kijk, mooi woorden! Check bijvoorbeeld de foto van de Z-100 studio in New York uit 1996 met die van de studio van Veronica uit die tijd. Zoek de verschillen…! ” De inrichting van deze Radio 3 studio leek verdacht veel op die van Z-100, toonaangevend station in New York. Niet onlogisch, Adam Curry werkte in die tijd voor Z-100 en Curry & van Inkel hadden al een lange tijd kennis aan elkaar”, zo staat op de site beschreven. Nou hadden we daar eens eens eerder aandacht aan besteed op Jingleweb, maar de pagina’s van Syb bevatten veel meer mooi mooie (technische) radiofeiten, zoals originele documenten over de oude Hilversum 3-studios en veel unieke foto’s. En is daarom is zijn site een bezoekje meer dan waard.