Hoe Orleans zichzelf op de televisie terughoorde

STill the one TV

WAAY Still the one20.11.2015 – Still the One van Orleans, het was niet eens zo’n grote hit in 1976. Maar de songOrleans - STill the one kreeg drie jaar later een enorme invloed als campaign song bij ABC-TV in Amerika. JAM jingles in Dallas smeedde het plaatje in dat jaar om tot een paar krachtige jingles en backings waarmee ABC zichzelf weer naar de top wilde krijgen. Want CBS en in mindere mate NBC knaagden steeds meer aan hun marktaandeel. Jon Wolfert van JAM vertelt nu hoe plezierig het was om voor dit grootste network de vormgeving te verzorgen. Hij heeft HIER een voorbeeld op internet gezet van de manier waarop ABC hun jingles gebruikte. Voor de herfstprogrammering in dit geval – een fenomeen waar de networks vroeger groots mee uitpakten om de kijkers voor de winter weer in te kunnen pakken. Na jaren van topdrukte heeft Jon Wolfert wat meer tijd gekregen om terug te kijken op zijn rijke oeuvre. Ga daar vooral mee door, zouden we willen zeggen