En toch koos Luxemburg niet voor JAM

Luxemburg - DJ Dave Christian 122

22.06.2015 – De Engelse service van Radio Luxemburg had een reputatie op te houden als het om radio ging. Toch was hun keuze voor jingles nogal opvallend. Ze gebruikten het pakket 93KHJ van Tuesday Productions en dat waren de beste jingles die je je in de jaren tachtig maar kon wensen. HIER komt er een aardig zooitje van voorbij. Maar de keuze voor WAY audio (het bedrijf van Ben Freedman, waar wat vrienden van de highschool kwamen inzingen) en EMI-son (de Britse producent van nogal matige jingles) is dan wel weer verrassend te noemen. Gek dat ze in al die jaren niet voor JAM kozen, de marktleider op jinglegebied in dat tijdvak. En toch hebben ze geluisterd naar jingledemo’s van de maatschappij, blijkt uit de foto die oud medewerkster Honey Bee Benson op haar FACEBOOK heeft gezet. Je ziet DJ Dave Christian in de productiestudio in Rue Jean Engling, en wat steekt er in de cassette-recorder: juistum, een JAM-demo. En toch kozen ze de jingles niet. Raar hè?