Gerard de Vries overleden

TROS - Gerard de Vries 1989

13.06.2015 – Tsja, nu ook al Gerard de Vries overleden. Hij werd 81 jaar oud. Gerard de Vries (“Cowboy Veronica - 1965 - Gerard de VriesGerard”) presenteerde bij zowel Radio Veronica  als later de TROS vooral radioprogramma’s met countrymuziek. In Het Tunesboek (2007) komt zijn naam 15 keer voor, onder meer vanwege zijn Veronica-programma Nashville Tennessee waarvan de instrumentale versie van The Ballad Of Jed Clampett van Lester Flatt  & Earl Scruggs (1962) de tune was. Die muziek viel in de categorie parlando, instrumentale muziek met een gesproken tekst. Bekende hits van hem vallen ook in die categorie. Titels als Het spel kaarten uit 1965, Giddy up go uit 1966 en Teddybeer uit 1976 werden grote hits voor die tijd. In 1972 sprak hij de tekst in voor de Nederlandse versie van Desiderata door Les Cranes. Wij van WC Eend vinden vooral Hoo doo drums van de Crash Brothers een opvallende radiotune, evenals Boots Randolph met Old Joe Clark. Gerard de Vries presenteerde ook een tijd voor de lokale omroep Radio Wijdemeren (tegenwoordig You FM), die uitzendt in de regio ‘s-Graveland, Wijdemeren en Loosdrecht.
Op Youtube staat een mooie aflevering van ‘MAX maakt mogelijk’, waarin Gerard de Vries een hoofdrol speelt.