Gevonden: stationstune Radio Concor

Condor 1Genootschap - Radiotune van de week 01811.06.2015 – Welke stationstune had Radio Condor eigenlijk, de zender die in 1973 voor de kust begon? Soms krijg je opeens een brainwave dat je de gemakkelijk tunes nooit echt hebt ingekopt, en dat is gek, want de paar jingles die Condor had bevatte krachtige orkestmuziek. Die klonk naar Count Basie. Met een nummer dat erg lijkt op de klassieker Watermelon Man van Herbie Hancock. En ja hoor, het is ook Watermelon Man van de Count. Het is tevens deRadio Condor - 1973 - Studio 010 laatste aanwinst van het Tunesboek, dat in 2007 verscheen, aan updates wordt nog wekelijks gewerkt, het is inmiddels tweemaal zo dik als in het jaar van verschijning (nog zonder het register). Lees alvast mee wat er te melden valt over Condor:

Count Basie – Watermelon man (Verve/1965), gebruikt in zenderpromo voor Radio Condor op 270m. Amateuristisch brekebeentje onder de piraten: op 30 juli 1973 verankerd voor de kust, op 10 augustus de territoriale wateren alweer ingespoeld, nog nét niet bij de eerste de beste vloed dus. In de herfst van datzelfde jaar wilde deze vage, idealistische piraat het voor de tweede maal proberen.  Maar ook nu rustte er geen enkel heil op deze missie van Steph Willemsen, die in Haarlem een zaak in radio- en televisietoestellen had gehad. Het lukte hem domweg niet om de zender met het vermogen van 250 watt (ter sterkte van een gloeilamp, een straalkacheltje en een strijkijzer samen) blijvend in de lucht te krijgen. Hoor hier hoe het moeten klinken.

Radio Condor - IJmuiden 15 001