Origineel jingleproject Top Format en regionale Radio Drenthe

ScreenHunter_336 Apr. 04 10.4807.04.2015Top Format en RTV Drenthe hebben alles uit de kast gehaald om ’70 jaar bevrijding’ op radio en televisie in geluid in vormgeving zetten. Het levert een bijzonder en zeer geslaagd jingleproject op, en vast ook heel mooie radio.
In februari en maart is er hard gewerkt aan vormgeving voor een aantal bijzondere projecten. Zo pakt RTV Drenthe nogal uit met speciale uitzendingen rondom het thema ’70 jaar bevrijding’. Vanaf 11 april rijdt er bijvoorbeeld een bevrijdingskaravaan bestaande uit bijna tweehonderd historische  leger-voertuigen de route die de bevrijders zeventig jaar geleden ook hebben afgelegd. 70 jaarOm op radio (en tv) het gevoel van toen terug te krijgen heeft Top Format in Haarlem op basis van de originele vormgeving van Radio Oranje en Radio Herrijzend Nederland een pakket jingles en tunes geproduceerd. Voor de zang hebben zij zich laten inspireren door de Andrews Sisters maar bijvoorbeeld ook door Vera Lynn.
Studio selfie koor 70 jaar bevrijdingDe jingle-sisters bestonden uit Martije Lubbers, Natasja den Toom en één Andews Brother; Lodewijk van Gorp. De Big Band sound en swingmuziek uit de jaren veertig maken het plaatje compleet. De blazers van The Jayhorns zijn helemaal los gegaan. Daarnaast heeft de vaste voice-over van RTV Drenthe, Bob van Beeten, ook een historisch randje en speciale filtering gekregen. Verder produceerde Top Format een serie jingles voor de jaren zestig themaweek van RTV Drenthe. Namens RTV Drenthe deed Sjoerd Looijenga de productie en voor Topformat was dat Roderick Schussel. Luister exclusief naar een aantal audiovoorbeelden. En kijk HIER naar de video.