Where have all the jingles gone?

Pete Seeger - copyright New York Post Corporation28.03.2015 – Pete Seeger, Marlene Dietrich, The Kingston Trio, Dolly Parton, Peter, Paul & Mary en vele andere internationale artiesten hebben het nummer op de plaat gezet: Where have all the flowers gone? Over de herkomst van het liedje is lang ruzie gemaakt, maar het is wel duidelijk geworden dat Pete Seeger het begin jaren ’50 heeft geschreven. Op 26 juli 1956 boog het Huis van afgevaardigden zich over de kwestie. Met 373 stemmen voor en 9 tegen werd de zaak beslist in het voordeel van Pete Seeger en zeven anderen. De foto (copyright New York Post Corporation ) is van een jaar eerder tijdens een andere rechtszitting.
logo JAM kleinHet feit belandt op deze site, omdat jinglebedrijf JAM Creative Productions er in de tweede helft van de jaren ‘70 een mooie a capella jingle op maakte: Where have all the jingles gone? Een regelrechte aanklacht tegen de oprukkende shotgun jingles, die uit niet meer bestonden dan een enkele drumslag en a capella gezongen call letters:
Where have all the jingles gone, long time passing?
Where have all the lyrics gone, long time ago?
Imagination on the air, killed by shotguns everywhere.
When will the fad be done? Radio can be fun!
Luister naar de a capella jingle van JAM:
Where have all the jingles gone?
We moesten het trouwens ook even opzoeken, maar het woord fad = gril.