Een prullenbak vol folders en jingles

foto 107.03.2015 – Het Genootschap radiojingles en – tunes, makers van deze website, leeft van de wind en van giften. Met andere woorden: wij krijgen het meeste kado, want betalen voor allerlei jinglefiele zaken kunnen we niet. En dus fungeren wij regelmatig (en met veel plezier!!) als prullenbak voor radio- of TV-medewerkers die iets over jingles weg willen gooien.
foto 2Zo kregen wij laatst van een niet nader te noemen radiovriend, die we gemakshalve maar even “S.V. te B noemen”, een flinke stapel folders en prijslijsten toegestuurd van jinglemachines en jinglecassettes. Mooie kleurrijke folders uit de jaren ’80 over o.a. Sonifex, Audiopack, maar ook schitterende plaatjes van Otari cartplayers. En een nog mooiere machine; de Autophase 2000R van CCL. Alles compleet met Nederlandse prijslijsten uit die tijd. Een 40 seconden cart van Scotch deed toen 19.90 gulden per stuk, zo meldt de gulle gever. De gever voegde er nog aan toe: “En anders is er vast wel plaats bij jullie lokale papierverzamelaar”. Nou, zeker niet, want wij zijn blij. Heb je ook een gift voor de Jingleweb prullenbak? Mail ons vooral even.