Percy Faith hofleverancier radiotunes

Percy Faith tijdens het dirigeren van Mucho Gusto

01.03.2015 – In onze ongeregeld uitkomende serie radiotunes deze keer (deel 4) het nummer Mucho gusto (veel plezier) van Percy Faith. Percy Faith, die toch wel als hofleverancier gezien mag worden van de radiotune in Nederland. In Het Tunesboek komt zijn naam minstens 14 keer voor.
Genootschap - Radiotune van de week 007Mucho gusto (RCA/1969) is een kwiek Spaans deuntje. Het is bij Radio Noordzee gebruikt voor een promo van Leo van der Goot “Het weekend start bij Radio Noordzee”. Later op Hilversum 3 gebruikte Ferry Maat het veelvuldig tijdens de hitlijsten van de TROS, zoals de Top 40 en de Europarade. Veelgezocht nummer bij verzamelaars. Percy Faith werd in tunesland natuurlijk wereldberoemd door de veelgeprezen Crunchy granola suite, de orchestrale coverversie van de Neil Diamond-hit. We adviseren je vooral de video te bekijken met de opvallende Toppop-achtige dansgroep. Noordzee-fans zullen trouwens ook het beginnetje van Mexican hat dance van Percy Faith herkennen. Ach, kortom: veel plezier!