Een kijkje achter de deur bij Probe Score

Probe Score jingles 001Probe Score - Plaatje 0127.02.2015 – Probe Score was een jinglemaatschappij die in den Haag begon en in Antwerpen de activiteiten voortzette, domweg omdat jinglebaas Ben Bode verhuisde naar d’n Anvers (hij woont er nog en met genoegen). Op het Ben-Bode-kanaal op Youtube zijn regelmatig oude filmpjes en nieuwe beschouwingen te zien. Leuk is DIT FILMPJE over de activiteiten in het gigantische huis aan de Boven Nieuwstraat in Den Haag, om de hoek bij het BinneProbe Score - Stickernhof en het kloppende hart van Caroline in 1979 en 1980. Ook de plek waar plannen gestalte kregen voor Radio Paradijs, dat niet eens echt aan de subversieve uitzendingen toekwam omdat de marine na een paar uur van testuitzendingen al aan dek stond met snijbranders en arrestatiebevelen. Probe Score maakte veel jingles en commercials. (“Voor meubelen groot en klein moet je bij Jackie Arnout zijn….”, bijvoorbeeld, oudgedienden krijgen bij die tekst vanzelf een melodie). Maar ook veel voor Radio Contact. Voor het eerst een paar beelden van hoe de jinglestudio eruit zag. In de zomer ging het raam open en kon de buurt alvast beluisteren welke vrolijke jingles er in aantocht waren. Dat  is gul! (Voor als je van jingles houdt).

Probe Score jingles 002