Het Metropole komt naar je toe deze zomer

Metropole bus

f24c9477550693210d8792c980c9f869_400x40018.02.2015. Ze hebben een B. Ze hebben een U. Ze hebben een S. Jazeker, het Metropole Orkest heeft sinds deze week een eigen BUS!  Die moet het orkest letterlijk nog een stuk zichtbaarder maken. Harde noodzaak, want het voormalige omroeporkest moet extra aan de weg timmeren, nu de subsidies zijn weggesmolten. De bezuinigingen hebben er hard ingehakt: van 58 musici in vaste dienst ging het terug naar 36 (de rest wordt per keer ingehuurd). Het voortbestaan tot 2017 is weliswaar verzekerd door het resterende subsidiepotje, maar de boodschap is duidelijk: het orkest moet steeds meer z’n eigen broek ophouden en de klinkende naam moet nu in blinkende munten worden omgezet. Die bus is in wezen een symbool voor de nieuwe koers. Er wordt ook steeds meer in het metropole in de busbuitenland opgetreden, een logisch wingewest voor een orkest dat ondanks de uitdunning nog steeds een grote klasse heeft. Het  Metropole Orkest treedt dit jaar in het wereldberoemde Olympia in Parijs op en tijdens het Citadel Music Festival in Berlijn. De bus wordt gesponsord door Oad, die er met andere bussen vol muziekliefhebbers achteraan wil rijden, zoals eredivisieclubs dat doen. Die stedentrippers zitten dan op de eerste rang bij het Metropole Orkest en hebben veel privileges, zo is er achter de schermen overal een Meet & Greet (wie ÍS toch die Greet).