Ziezo, ze zijn panklaar, de Veronicajingles

Veronica wordt naar binnen gesleept - zomer 1975

17.02.2015 – Ziezo, ze zijn klaar: de Veronica-jingles. Maker Top Format zette de jingles zojuist op Soundcloud, bijgemixt en wel en netjes afgewerkt, erik de zwart op de norderneydus ze zijn er nu officieel te horen (KLIK hier).  Mooi geworden, luister maar ‘ns snel. Dat er een andere wind waait bij de zender na het aantreden van Erik de Zwart als directeur wordt steeds duidelijker. Een jaar geleden nog werden Ad Bouman en Juul Geleick van de Stichting Norderney nog voor de rechter gesleept. Want de Sky Media Group (waartoe Veronica behoort) vond dat ze een inbreuk pleegden op de naam Veronica. Met hun website en de stream aan oude programma’s onder de naam Radio 192. Hun BV ‘Veronica Merken’ had zelfs becijferd dat de activiteiten het huidige Veronica twee ton aan omzet scheelt. Radio192Want de luisteraars snapten er niks van, van twee Veronica’s. Met die verwarring moest het maar eens gedaan zijn. Bij de rechter ving de exploitatiemaatschappij echter bot, de verschillen waren duidelijk genoeg, liet de rechter tijdens de zitting doorschemeren – en het kwam onder druk van een dreigende uitspraak tot een schikking. Grappig dat Veronica nu inmiddels zelf reclame maakt voor Radio 192 en de activiteiten van de stichting Norderney. Luister mee:  . Een prima symbiose natuurlijk, zo doe je recht aan je eigen geschiedenis. Wees er trots op – ook dat is rendement.

.